2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

PLIKYTINIŲ ROJUS




Šitą gėrį galima rasti pas daugelį maisto blogerių, receptai ir produktų proporcijos beveik nesiskiria, taip pat kaip ir "Didžiojoj virtuvės knygoj". Nepakartojamas "Petit chou", labai nesudėtingai ir greitai pagaminamas. Neįmanoma nepabandyti. Tai mano trečiasis, "garantuotas" kartas. Perpratau, nes pirmieji kartai nebuvo tikri. Šį kart net du variantai (kepiau per du kartus) -  su kriaušių įdaru ir be jokio įdaro, su kokosiniu glaistu. Suvalgėm per greitai.

Taigi, tešlai:
200 ml vandens;
100 g sviesto;
100 g miltų;
3 kiaušiniai;
druskos..

Kriaušių įdarui:
1 didesnė ar 2 mažos minkštos kriaušės;
citrinos sulčių;
plyta (100 g) pieniško šokolado;
200 ml grietinėlės,
2 v. š. cukraus, vanilinio cukraus.

Kokosiniam glaistui:
2 - 4 v. š. miltinio cukraus;
šaukštas citrinų sulčių (pagal skonį galima pridėti citrinų rūgštelės);
šaukštas kokosų pieno;
cukrinių pabarstukų.

Kad viskas pavyktų, svarbu tiksliai atsimatuoti produktų kiekius. Puode ištirpinau sviestą su vandeniu, užvirinau ir pradėjus pilnai virti, subėriau miltus ir labai greitais judesiais išmaišiau mediniu šaukštu (nenukeliant nuo kaitros), kol tešla atšoko nuo puodo sienelių ir sušoko į vientisą gniužulą:


Nukėliau nuo kaitros, atvėsinau ir virtuviniu kombainu plakdama įmušiau po vieną kiaušinius (po kiekvieno labai gerai išplakant), kol gavau tirštą, blizgią, elastingą ir minkštą tešlą:


O tuomet jau konditeriniu maišu (žinoma, galima ir šaukšteliu) ant skardos patiesto kepimo popieriaus spaudžiau didesnius (su įdaru) ir mažesnius (be įdaro) "blynelius"...


 ...ir kepiau 200 laipsnių kaitros orkaitėje 20 - 25 min. Pyragėliai ir sausainėliai dailiai išsipūtė, tapo tuščiaviduriai.


Įdarui kriaušes nulupau, išpjoviau sėklas, supjausčiau ir sutryniau kombainu ("blenderiu"), sumaišiau su citrinos sultimis. Šokoladą išlydžiau vandens vonelėje ir sumaišiau su kriaušių mase (šlakelį palikau viršaus papuošimui). Grietinėlę išplakiau su cukrumi ir atsargiai išmaišiau su kriaušių - šokolado mase. Atšaldžiau. Pripurškiau plikytinius, viršų "apraizgiau" likusiu šokoladu.


 Kitą dalį mažesnių sausainių apipyliau glaistu (ištryniau cukraus pudrą su citrinos sultimis ir kokoso pienu), apibarsčiau cukraus pabarstais. Tuos, su įdaru, reiktų palaikyt šaltai.


Šitie, "tuštukai" man buvo skaniausi :)

7 komentarai:

  1. WAU!!! Plikytiniai su kriaušių-šokolado įdaru... Visos seilės išvarvėjo :) :) :) Ar liko bent vienas dėl manęs????

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neliko, neliko, kur jau čia liks, kai nuolat ištroškus armija už nugaros stovi...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai viliojanciai atrodo. Norejau paklausti, kiek gaunasi mazdaug sausainuku is tokio kiekio produktu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Iš nurodyto kiekio produktų išeina maždaug viena lėkštė mano nuotraukoj, priklauso nuo dydžio - jei mažų daugiau, jei didesnių, kad pripurkšt įdaro, koks dvidešimt plikytinių. Aš kepiau per du kartus, t.y., iš dvigubo produktų kiekio (dariau per du kartus, nes man lengviau užplikyti tešlą iš viengubos normos):)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kepiau begale kartu is sito recepto pavyksta super :) as virsuneles pamerkiu i sokolada,o i vidu ipurskiu grietinels su slakeliu brendziu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu, džiaugiuosi! Ačiū už atsiliepimą ir linkiu skanių ir gražių švenčių :)

      Panaikinti