2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

SPINDULINĖS PUPUOLĖS

Toks lyg ir egzotiškas, bet lietuviškai skambantis pupelių pavadinimas. "Green mung beans", jei angliškai.
Šių pupelių giminaičių jau kuris laikas galima rasti viename didesnių prekybos centrų. Tai viena iš ankštinių rūšių, tinkamų daiginti. Pupuolių daigai populiarūs Tolimųjų Rytų, o ypač indų virtuvėje. Daigai gali būti kepami su kitomis daržovėmis, naudojami salotoms ir kaip įdarai įvairiems patiekalams. Gausūs vitaminų ir baltymų.

Supyliau dubenėlin tikėdamasi pabrinkinti ir išvirti sriubą. Pasirodo, jų mirkyti nereikia, galima virti iškart. Pabuvusios vandeny per naktį, pupuolės pradėjo dygti. Paskalavus švariu vandeniu, palikau dar vienai parai. Sudygo dar labiau. Tada jau, taip sakant, "pagavau kablį". Vandenį nupyliau, perploviau ir pridengus palikau dar vienai parai. Po trijų parų turėjau pilną dubenėlį sudaigintų pupuolių, išsinėrusių iš savo žalių kailiukų.... Saldžių ir skanių.


Visas šis gėris puikiai gali būti saugomas šaldytuve, uždarame indelyje. Tik ne per ilgai.

Kur sunaudojau? Sriubos nebeišviriau.

Teko iškepti puikų omletą, o likusią dalį sunaudojau salotoms.


Omletui:
2 kiaušinių;
2 šaukštų pieno;
druskos;
pusės svogūno;
skiltelės česnako;
sūdytų ar šviežių čili pipirų pagal skonį;
saujos daigintų pupuolių;
sviesto kepimui.

Kiaušinius šiek tiek paplakti su pienu. Padruskinti. Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepinti svieste kol suminkštės. Užberti pjaustytio čili, suberti pupuoles ir dar puse minutės patroškinti. Supilti kiaušinius ir leisti sustingti:


Mentele apversti kaip blyną ir dar šiek tiek pakepti.

Patiekti su pomidorais ir rukolos lapeliais.... :) Kviečiu paragauti!

6 komentarai:

  1. viskas! Einu iš spintelės traukti ir merkti - turiu pasidėjus ir vis galvojau, kažką... kažką... kažką darysiu. Einu dabar ir pradedu daryt!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepamiršk papasakoti, ką darysi... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man atrodo pas mus pernelyg vėsu - nedygsta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dalia, namie pakanka šilumos, juk ne lauke daiginai. Man prasikalė jau po pusantros paros mirkymo. Gal pupelės pasitaikė daugiau apdorotos "kuo nors"...

    AtsakytiPanaikinti
  5. o mes paprastai išsivirėm, užbarstėm kariu ir įdėjom grietinės. be proto skanu!

    AtsakytiPanaikinti