2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

MARGAS SŪRIO PYRAGAS

Nesunkus, skaniausias su trintomis braškėmis ir svarbiausia, dailus...


Reikia:
250 g kreminio sūrio (aš naudojau Maskarponės);
150 ml grietinėlės;
80 g miltinio cukraus;
100 g miltų;
30 g kukurūzų krakmolo;
4 kiaušinių;
šaukštelio cukraus su vanile;
šaukšto su kaupu kakavos miltelių.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
Sūrį sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną sudėti trynius, po kiekvieno gerai išmaišant, supilti grietinėlę.
Švelniai įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu.
Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę. 
Trečdalį tešlos atskirame dubenyje išmaišyti su kakavos milteliais.
Į kepimo indą sukrėsti puse baltos sūrio masės. Ant viršaus sudėti kakavinę tešlą ir vėl baltąją. Pagaliuku ar šakute šiek tiek pamaišyti (papiešti), kad susiformuotų raštas.
Kepti 160 laipsnių kaitros orkaitėje apie 30 - 40 minučių.


Pjaustyti atvėsusį.
Geriau suvalgyti tą pačią dieną, kol šviežias, pyragas linkęs padžiūti. Maniškiai tokį valgo su šerbetu, kai šaldytos trintos braškės pertrinamos iki galo neatitirpintos.
Pagal šį receptą sūrpyragį galima kepti - virti garuose. Jei atsirastų norinčių pabandyti, būtų įdomu žinoti...


Šaltinis - internetas (?).

2 komentarai: