2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

VARŠKĖS KEKSIUKAI...

... Su "Karvutėmis". Arba su vafliniais kokosiniais batonėliais "Siesta", apie kuriuos prašyta čia.

 Jaunėliui broliui, kuris neilgam svečiavosi Lietuvoj... :) Siunčiu jam linkėjimus!

Labai skanūs keksiukai, kurie tirpte sutirpo. Receptėlį pasiskolinau iš Astos ir esu jai už tai labai dėkinga. Tikrai kepinėliai puikūs. Vietoj džiovintų uogų, sunaudojau užsilikusias karvutes su riešutais, todėl šiek tiek sumažinau ir cukraus kiekį. Keksiukai gavosi puručiai, su protarpiais ištryškusia karamele ir tikrai patys pačiausi...



Reikia:
150 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
3 kiaušinių;
200 g miltų;
200 g varškės;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
10 saldainių "Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be).

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą. 
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą:


Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).
Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..



Ir dar, trumpai apie Kalėdinį vaisių pyragą Velykų belaukiant :)

Išlaikiau nediduką keksiuką. Išsilaikė puikiai:


Brandus, skanus, bet vat saldumo neišpasakyto. Prieš sekančias Kalėdas būtinai kepsiu vėl ir koreguosiu vaisius - mažiau dėsiu cukruotų, daugiau rūgštesnių...
O laikiau visiškai paprastai - suvyniotą į foliją virtuvinės spintelės gilumoje, kambario temperatūroje...

53 komentarai:

  1. Save as... Keksiukams. Nes iš varškės. Nes su karvutėm. Žinau, kas už tokius sielą velniui parduotų.

    Šitą pyragą ir aš kepu Kalėdoms. Ir tikrai, laikosi jis puikiai. Jei tik niekas slėptuvės neranda. Ir jei pati pamirštu kur. Žvėris gi čia. Žvėris. O jei dar riešutų vietoj dalies razinų ir abrikosų vietoj datulių, ir... Aj, visoks jis gerai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Insolente, keksiukai verti, kad sielą velniui paskolintum :)
    O kalėdinis žvėris ir pas mane su riešutais, ir su vaisiais, su viskuo, tik vat man šį kart per saldus. Gal dėl to ir nepelyja, kaip kad kitiems pasitaiko..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gerai pasiskolinai receptą :) O man pačiai netikėtai šitie keksiukai labai paplito giminių ir draugių rate. Yra tokių, kurios 3 kartus per savaitę juos kepa :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siemet pas mane kaledinis irgi ilgai uzsilaike, netycia aptikau vasario menesi, kadangi viena valgau, buvau pamirsusi. Pas mane kadangi daug citrusiniu, tai tiek isstovejes buvo be galo skanus. Kepu ji jau gal 4 metus, tai siemet jis tikrai buvo tobulas ir tik dabar supratau, kad jis tikrai lieka slapias nuo vaisiu. Nei vienais metais jis toks dar nebuvo. Tai mano pastebejimai, reikia negaileti citrusiniu vaisiu ir ju sulciu. Kepti reikia kuo aukstesni , idealiausia keksine auksta forma su skyle viduryje.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Keksiukai su "Karvutėmis"!!! O jetau, tikrai išsisaugau :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš irgi norėjau pasidalinti patirtimi dėl kalėdinio pyrago. Šiemet kepiau jį pirmą kart, bet visiems labai patiko. Be tradicinių džiovintų vaisių (persikų, slyvų, razinų) dar įmaišiau džiovintų spanguolių ir juodųjų serbentų, o suliejau namine juodųjų serbentų trauktine, tai gavosi toks ne labai saldus su rūkštele.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Asta, receptas paprastas, bet geras, tikrai ačiū. O savuosius patobulinus karvutėmis, dar labiau "pagerinau" :)

    Laurindre, dėkui, kad daliniesi patirtim, aš jau žinau, kaip tobulinsiu savąjį pyragą sekančioms Kalėdoms :)

    Asta, pabandyk, ar su karvutėm, ar su rūgštom uogom, ar su geltonomis razinomis, visaip bus skanu...

    Rennie, ačiū, tikrai dėsiu ir aš daugiau ko nors rūgštesnio. Norėjau bandyt su šaldytom uogom, turėjau juodųjų serbentų, bet vat pabijojau, kad nepradėtų rūgti. Teks rinktis džiovintas rūgštesnes uogas..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir su riešutiniu sviestu turėtų būti labai skanu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kepiau velykoms, labai greitai jų nebeliko :) Tik kitąkart karvutes ne į tešlą maišysiu, o po gabaliuką į vidurį įspausiu, nes jeigu papuldavo koks gabaliukas prie popierėlio, tai padėk dieve jį nulupti...

    AtsakytiPanaikinti
  10. S, mes kažkaip su ta problema nesusidūrėm, matyt, netrūko tų karvučių tešloj pas tamstą :) O į vidurį maišyt gera idėja, aš taip pat neseniai vėl juos kepiau, tai į vidurį įspaudžiau po baltojo šokolado gabalėlį. Skaniai apsikaramelizavo iškepęs...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kepiau vakar šiuos keksiukus. Suvalgiau vieną, o kiti kažkur stebuklingai dingo. ;D
    Didžiulė padėka nuo manęs, už nuostabų receptą. (:

    AtsakytiPanaikinti
  12. kiek keksiukų išeina iš vienos normos?

    AtsakytiPanaikinti
  13. 17 - 20 vnt., priklausomai nuo to, po kiek tešlos dedama į formeles..

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ka tik iskepiau, atrodo super :). Aciu uz nuostabu recepta. Tai mano pirma karta iskepti keksiukai. Einame visa seimyna ragauti.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Smagu, kad prisijungėt prie varškės keksiukų fanų :) Tikiuuosi, patiks! Ačiū už atsiliepimą!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kepiau ir aš išgirtuosius keksiukus. Iš tiesų labai purus ir skanūs, tik aš prašioviau pasirinkdama "Karvutes". Naudojau tokias, kurių viduje yra tąsi karamelė. Pirmas dalykas, kad buvo be proto sunku tolygiai įmaišyti į tešlą, nes gabaliukai sušoko į vieną gumulą, o antras dalykas, kad aš karvučių įdėjau daugiau (gėda pelėda man:) ir jos siaubingai prilipo prie popieriukų ir prie skardelės kraštų (ilgai ir nuobodžiai mirkiau ir gramdžiau:) Bet nepaisant to, keksiukų skonis beprotiškai fantastiškas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, tąsios karvutės gal ir nelabai tinka, geriau tos, lietuviškos, tuomet, gal ir daugiau galima įmaišyti :) Vietoj karvučių labai skanu su "Rududu". Tiesiog šaukštelį karamelinio kondensuoto pieno reiktų įterpti į keksiukų vidurį.
      Kad ir kaip ten bebūtų, džiaugiuosi, kad patiko :) Dėkui už komentarą!

      Panaikinti
  17. Tikrai skanūs keksiukai.Ačiū už receptą :)
    Bet mano keksiukuose "karvutės" dingo arba nusėdo į dugną. Ar tai dėl to, kad pernelyg susmulkinau karvutes?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, kad nusėdo, jei dėjote tąsias karvutes, jos sunkesnės. Galėjo ir aptirpti kepant, jei buvo per smulkiai supjaustytos. Pabandykit kitą kartą karvutes palaikyti šaldytuve. Lengviau bus pjaustyti ir įmaišyti. Pjaustykite stambiau ir nepadauginkite. Smagu, kad patiko!

      Panaikinti
  18. O jau kaip išgirta :) Jau man seilės varva. Galvoju rytoj savo mylimąjam Valentino dienos proga iškepsiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  19. Iškepiau :) Labai skanu. Pasinaudojau patarimu dėti saldainius į keksiuko vidurį, o ne maišyti į tešlą. Labai pasiteisino :) Nes net iš vidurio išsprūdusi karamelė sugebėjo apklijuoti viską aplink save :D

    AtsakytiPanaikinti
  20. Super keksiukai! Tik nepasiskaičiau komentarų ir bandžiau kepti su tąsiomis latviškomis karvutėmis. Na tai išbėgo. Bet vistiek skanu buvo. Dabar kepu be jokių gyvulėlių ir dedu varškės 300g nes labai ją mėgstu. Neįtikėtinai skanus reikalas, ištryniau visus senus varškės keksiukų receptus:)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Beje, tavo receptas praktiškai pažodžiui nukopijuotas ir be jokios nurodos į šaltinį pateiktas čia: http://kvieciukavos.wordpress.com/2012/04/13/varskes-keksiukai-su-karvutes-saldainiais/
    Parašiau komentarą, bet administratorius jo nepatvirtino (įdomu kodėl), tai jo nesimato. Tikriausiai ne pirmas ir ne paskutinis atvejis, bet vistiek nesmagu, kad taip darosi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašymai keliauja pas autorę. Klaida ištaisyta :)
      Aušra, žaviuosi jūsų tiklaraščiu. Esate didelė mano įkvepėja! Nuostabūs jūsų įrašai su dar žavesniais receptais. Didelis ačiū!

      Panaikinti
    2. Mieloji Kiaune, labai smagu, kad prisijungei prie taip šlovinamų keksiukų mėgėjų, jie tikrai puikūs :0) Ir labai esu dėkinga už rūpestį, juk turim vienas kitą palaikyti :) Ačiū ir sėkmės visai gražiai Kiaunių šeimynai!

      Juste, tiems, kurie pasitaiso, visuomet atleidžiama :) Ačiū, kad skaitai ir bandai. Sėkmės!

      Panaikinti
  22. Sveiki,

    pabandžiau ir aš! Skonis tikrai nuostabus, bet kadangi esu naujokė šiuose rekaluose norėjau pasikonsultuoti.. :) Dėjau į keksiukų vidurį po trečdalį saldainio karvutė, saldainis nusėdo, viršuje liko duobutė. Bet čia ne bėda. Tiesiog kepdami keksiukai atrodė tokie sveikai išsipūtę, kuomet atvėso - šiek tiek subliuško, sumažėjo. Gal čia dėl saldainio? Čia taip turėjo būt ar galima kažkaip to išvengt? :) Iš anksto ačiū už pagalbą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Evelina, saldainiai nekalti, kad keksiukai subliuško :) Čia reiktų pasiaiškinti su orkaite. Arba ilgėliau kepti nurodytoje temperatūroje, arba padidinti orkaitės kaitrą ir kepti trumpiau (pvz., 200 laipsnių apie 15 - 20 min). Bet tai labai individualu. Taip galėtų nutikti ir kai tešla gaunasi šiek tiek per minkšta ar per skysta. Nors visi dedame nurodytą produktų kiekį ir maišome tešlą pagal nurodymus, kartais gali taip nutikti. Gal nuo varškės rūšies, juk viena minkštesnė, kita sausesnė ir panašiai. Tokiu atveju galima šiek tiek pridėti miltų (bet tik šiek tiek, kad po to keksiukai nesigautų per kieti!).
      Tik bandant išmokstame :)
      Ačiū ir sėkmės!

      Panaikinti
  23. Jau buvau išbandžiusi šiuos keksiukus su "siesta', atėjo eilė ir 'karvutėms':). Skanūs, purūs, beje, vieni gavosi labai dailūs gražūs, kai kurie, kaip rašė Evelina-su duobute par viduriuką, bet išnyko labai greitai visi:).
    Tiesa, bandžiau daryti juos truputi 'sveikuoliškesnius"-su rudu nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir kelis šaukštus įprastinių miltų pakeičiau ruginiais. Aišku, tiek ten to sveikumo saldžiuose kepiniuose, labiau eksperimentas- paįvairinimas:)
    Dėkoju, Aušra, už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puiki idėja su ruduoju cukrum, galima ir miltus maišyti, tik ne per daug, o tai blogai iškils. Ir aš dažnai kepdama skanėstus taip elgiuosi :0)
      Ačiū, Daiva, smagu, kad valgytojai vertina!

      Panaikinti
  24. Aušrytė, ačiū už receptuką, tikrai labai skanu. Kepiau ir su Siesta, ir su Karvutėm. Super!!!!!! Mano keksiukų foto čia :) http://ausrra.blogspot.com/search/label/Keksiukai?updated-max=2011-06-07T22:54:00%2B03:00&max-results=20&start=8&by-date=false

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ina, ačiū, labai smagu :) Tik nuorodą įdėjai tikrai į ne savuosius keksiukus :0) Pataisyk, man smalsu pasižiūrėti :)

      Panaikinti
    2. Tikra tiesa, nuo zioplumo vaistu nera, mano atveju :D
      Va cia jie:
      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=470324909668671&set=a.137474466287052.15667.100000734981471&type=3&theater

      Panaikinti
    3. Atrodo skaniai :) Net skirtingų spalvų gavosi :0) Kažkoks stebuklas, o ne skanėstai..

      Panaikinti
    4. As su Karvutem maziau kepiau,o su Siesta praziopsojau ir jie man daugiau idege :D Labai patiko,kad iskepe nesusileido, tikrai stebuklas :) Aciu :*

      Panaikinti
  25. Aciu uz be galo skaniu keksiuku recepta. As kepiau su tokiais apvaliais pieniniais saldainiais (isore kieta, viduje ale kondensuotas pienas).
    Tik musu atzaloms labiau patinka be priedu-karvuciu ar kitu saldainuku. Jie tokie purus ir skanus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom ir į sveikatą :) Su priedais ar be jų, jie visaip skanūs :) Ačiū, kad grįžot pasidalinti!

      Panaikinti
  26. Atsakymai
    1. labai pasigendu JUSU!!! O sitie keksiukai - Nr.1 mano vaiku sarase :*

      Panaikinti
  27. Vietoj karvučių dėjau po skiltelę šokolado su riešutais, taip pat labai labai skanūs keksiukai išėjo :) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu, Julija, ačiū, kad grįžai pasidalinti :)

      Panaikinti
  28. Ar tinka President varške?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, nes President yra riebesnis, kreminės tekstūros grietinėlės sūris, o sudėtyje yra sviesto. Aš verčiau rinkčiausi Rikotą :)

      Panaikinti
  29. Labai skanūs keksiukai. Į vidų dėjau po pusę karvutės saldainio, o ne gabaliukais. Gavosi tokie su įdaru. Plius naudojau švelniąją varškę ir dar uždėjau virto varškės kremo kepurėles. Visi ragavę pirštus apsilaižę gyrė. Beje, skanesni buvo antrą dieną, nes karvutės saldainis buvo minkštenis ir mažiau susicukravęs. Kitą kartą bandyčiau vietoj karvutės dėti Rududu arba minkštesnių saldainių ieškočiau.
    Labiausiai patiko pačios tešlos konsistencija ir purumas. Iškepę keksiukai gavosi puručiai, bet drėgni ir labai skanūs.
    Tik norėjau vieno dalyko paklausti: ar kas nors bandėt užšaldyti šiuos keksiukus ir kaip gavosi? Labai noriu prisikepti jų vestuvėms, bet tada tektų kepti iš anksto ir šaldyti,o vat ir nežinau ar tešla su varške atšildyta būtų vis dar skani.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už pasidalijimą patirtimi :)
      O dėl šaldymo, pabandykite dar iki šventės. Užšaldykite keletą ir paragaukite :) Mano nuomone, jie tokie skanūs jau nebebus... Bet gal jūs tai paneigsite..

      Panaikinti
  30. Mano favoritai:) Tikrai superiniai:) jei tik kur einu visi prašo su savim atsinešti būtent šitų keksiukų:) Karvučių nemaišau į bendrą tešlą, o įdetu po šaukštą tešlos tada pusė saldainio ir vėl šaukštą tešlos;) kolkas geresnių keksiukų recepto neradau.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. 20 keksiukų reikia kepti iš vienos ar dvigubos porcijos? Labai nekantrauju, visi ingredientai jau supirkti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš viengubos, Inga. Gal 20 ir neišeis, priklausys, kiek tešlos dėsite į kiekvieną formelę, bet koks 15 turėtų :) Skanių keksiukų!

      Panaikinti
  32. Puikūs keksiukai, ko gero mano patys mėgstamiausi. Cukraus ir sviesto kiekį mažinu iki 100 gramų, o karvutės saldainį pjaunu pusiau ir įkišu į keksiuko vidurį. Niekas neprilimpa, gaunasi labai gražūs ir nuostabaus skonio keksiukai. Ypač skanūs dar šilti :)

    AtsakytiPanaikinti