2011 m. gegužė 11 d., trečiadienis

VARŠKĖS KEKSAS

Su razinomis... Kepinių su varške savaitei :)


Šiam keksui naudojau razinas "Golden Jumbo".  Jos saldžiarūgštės ir didelės.

Reikia:
300 g miltų;
150 g minkšto sviesto;
4 kiaušinių;
200 g cukraus;
2 pakelių varškės (pakelis 180 g);
šaukštelio cukraus su vanile;
šaukštelio kepimo miltelių;
200 g razinų;
miltinio cukraus pabarstymui.

Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (iki baltos purios masės), po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Įmaišome varškę (kurią prieš tai galima, bet nebūtina pertrinti).
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į varškės masę. Suberiame gerai nuplautas razinas.


Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą...


... ir kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 minučių. Tikriname mediniu pagaliuku.



Atvėsusį išimame iš formos ir pabarstome miltiniu cukrumi.
Pyragas skanus ir, svarbiausia, visai nesausas :)


Pagal rimi.lt

32 komentarai:

  1. Labai gardžiai atrodo. Ir trūko per viduriuką taip pagal taisykles;) Atrodo labai purus. Burna pilna seilių prisirinko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, Rima. Nieko ypatingo, bet skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dekui, Ausrra, puikiai pavyko. Ir nesausas. Sis receptukas man labiausiai patiko, o esu jau isbandziusi kepti ne viena keksiuka su varske !

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciukas! isbandziau, tik vietoj razinu dejau spanguoles. Laabai skanu!!! Namiskiams patiko!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Keksas superinis !!!dejau dar sokolado . Noreciau dar daugiau mases paruosti, nes keksinej dar vietos yra..Jusu manymu , ko dar galima butu dadeti,kad daugiau gautusi? Aciu dar syki!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga, smagu žinoti, kad patiko, ačiū :) Jei norisi padidinti tešlos tūrį, siūlau jos kiekį padidinti maždaug trečdaliu (žinoma tai priklauso ir nuo to, kiek laisvos vietos dar yra formoj). Prie tos sudėties, kuri nurodyta recepte, siūlyčiau pridėti vieną didelį kiaušinį, 100 g miltų, 50 g sviesto, 70 g cukraus, 120 g varškės. Tik kepimo miltelių iš viso tuomet reiktų berti vieną šaukštelį su geru kaupu, o razinų ar kitų priedų saikingai pagal skonį.. :) Sėkmės!

      Panaikinti
  6. Aciu uz pakoreguota recepteli :).Kepsiu Jusu varskes keksa Velyku proga savo seimynai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mano visos darbo koleges uzsiprase jusu receptuko, visoms laaabai patiko.Beje Velykoms kepiau padidinta norma ,isejo puikiai.Aciu ir sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga, labai ačiū, tikrai smagu! Vėjuoti linkėjimai kolegėms :)

      Panaikinti
  8. labai skanus, tačiau man kažkas nepavyko nes riebokas gavosi, tačiau jo greit neliko :D tad neverta nerimauti skanus nors ir šeiminikė buvo kiek nevykus:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal gavosi daugiau sunkokas savo tekstūra? Nes riebalų šiame recepte lyg ir ne per daugiausia :) Kepimo laike galėjo būti problema.. Vis vien smagu, kad neliko, ačiū!

      Panaikinti
  9. Laba diena. Maisau jusu keksiuka ir noriu suzinoti cukru, miltus sveriat? ar 200g cukraus = stiklinei?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Ina, birius produktus sveriu, o stiklinė cukraus nebūtinai du šimtai gramų, tai priklauso nuo to, kokio tūrio stiklinė (200 ml ar 250 ml) :) Jei neturit svarstyklių, naudokit apytikrius matavimus šaukštais, pvz., iš čia:
      http://www.europosskautai.lt/laikrastis/index.php?option=com_content&view=article&id=273:pu&catid=51:gruodis&Itemid=148

      Panaikinti
    2. Aciu uz atsakyma. Keksiukas gavos skanus, bet sukrito :/ matyt del to kad miltus nepasveriau, bet tai kita karta zinosiu. Aciu dar karta ir linkiu sekmes sioje sferoje.

      Panaikinti
    3. Ina, ačiū :) Galėjo sukristi dėl per skystos tešlos... Bet svarbu, kad valgytojams patiko :)

      Panaikinti
  10. dariau šiandien šitą keksą ,labai patiko be to dar ir labai greit ir lengvai gaminasi nesausas kaip būna su kitais keksais ,varškę dėjau kremine nes tik tokia turėjau ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki :) Kepiau šitą keksą jau gal kokius 5 kartus, pirmus kelis gavosi kuo puikiausiai, keksas buvo purutis ir minkštutis, o va paskutinius kokius 3 kartus jis kepant labai gražiai iškyla, o vos išjungus orkaitę, ima ir pakrenta, nėra taip kad visai sukrenta, bet nebelieka to purumo, ir nebežinau, kas čia kaltas dėl to...Jau net praeina noras jį daugiau kada nors kepti :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būna taip kartais, tai galėtų priklausyti nuo produktų kokybės, pvz., varškės ar sviesto, o gal kiaušinių dydžio.. Pabandykite pakoreguoti tešlos tirštumą, o gal orkaitės kaitrą, net nežinau, tai labai individualu. Jei pradžioj gaudavosi gerai, turite pati nustatyti, kur problema :) Šis keksas pas mus taip pat labai mėgstamas, problemų nebūna :) Atkreipkite dėmesį, ar nesigauna per skysta tešla, rinkitės sausesnę varškę, o gal reiktų įmaišyti papildomą šaukštą miltų arba įdėkite ne vieną, o pusantro šaukštelio kepimo miltelių..

      Panaikinti
  12. sendiena kepiau .labai skanus .gavosi kuo puikiausiai
    seimyna silta su pienu suvalge,nespejo net atvesti .:) aciu

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kadangi siandien vakarosim vieni su vaikais, nes tetis bus baisiai uzsiemes, tai abydos delei issikepiau ir as si keksa... Kai ka tik paragovom, nusprendziau, kad vakarienes siahdien - negaminsiu. Varskes keksas prilygs karaliskai vakarienei su pienu, kakava, arbata...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip skaniai parašei, kad ir aš užsimaniau :) Prašysiu sūnaus, kad užmaišytų tešlą..

      Panaikinti
  14. Na laaaaaabai skanus keksas :) Vyrui sunku įtikti su įvairiais pyragais, bet su šiuo neprašoviau :)
    Paįvairinimui vis įdedu ko nors papildomai pvz. šokolado gabalėlių ar džiovintų abrikosų, tai tikrai skonio nesugadina. Ačiū labai už šį puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Viktorijai už atsiliepimą. Džiaugiuosi, kad įtiko!

      Panaikinti
  15. Sveiki. O kokio dydžio (ilgio) naudojate kekso kepimo formą? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ops, nematavau. Standartinį, apie 30-35 cm ilgio :)

      Panaikinti
  16. Labai puikus keksas. Labai. Aciu uz recepta.
    Tik as visada visada visada i kepinius dedu ziupsneli druskos. Kepinyje lyg ir nesijaucia, o skoni isryskina.
    Giedre

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu! Taip, druskos žiupsnis pagerina bet kurios tešlos kokybę, tai žinom :)

      Panaikinti