... su virtais ryžiais. Visiškai kitokie. Jei niekam nieko nesakysit, nelabai kas ir supras (kad tie blynai kitokie) :)
Seilė varva beskaitant užjūrio tinklaraščius, kuriuose jau pasirodė receptai su braškėmis ir rabarbarais. Ech, lietuviškų, ne tokių "plastmasinių" ir kvepiančių uogų sezono teks dar palūkėti. O kol kas dorojam užsilikusias šaldytas uogas ir uogienes, valgom morkas, daiginam pupeles, iš po beržo skinam jaunus rūgštynių lapelius, bėgam į miškus dilgėlių ir džiaugiamės žiedeliais namuose. Vėl žydi kaktusai. Šį kart "morkiniai", kaip pareiškė mano kaimynas.. :)
Blynai purūs ir minkšti. Netikėtai skanūs. Jei norisi įvairovės, kviečiu pabandyti.
Reikia:
250 - 300 g rupių miltų (naudojau per pus - rupius kvietinius su įprastais);
5 šaukštų greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
kupino šaukšto rudojo cukraus (žinoma, tiks ir baltasis);
žiupsnelio druskos;
3 kiaušinių,
400 ml pieno;
4 šaukštų aliejaus;
200 g virtų ryžių,
200 - 300 g smulkintų vaisių (aš sunaudojau du bananus, vieną obuolį bei tris kivius).
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Virtus ryžius sumaišome su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Įpilame aliejaus ir pieno. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, avižiniais dribsniais ir druska. Pastarąjį mišinį sumaišome su skystąja tešla. Turėtų gautis grietinės tirštumo tešla.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir švelniai įmaišome į tešlą. Įmaišome mažais gabalėliais supjaustytus vaisius.
Kepame negausiai aliejumi pateptoje keptuvėje.
Patiekiame su cinamonu ir cukrumi pabarstytais vaisiais, uogiene ar plakta grietinėle :)
Šaltinis: Žurnalo "Mano namai" receptai "Blynai ir vafliai", 2007 m.
Pas mus rabarbarai jau jau lenda, reiškia greitas bus. O jau braškių kaip laukiu... :)
AtsakytiPanaikintiO jau žiedelių gražumas!
AtsakytiPanaikintiNeapsakoma!
Rabarbarų ir aš labai laukiu, jau žinau kokius pyragus su jais kepsiu:)
AtsakytiPanaikintiO braškės tai gėris. Labai labai laukiu jų.
tai čia su tais blynais kaip yra: tiek darbo, tiek terlionės, o iš skonio lyg būtų paprasčiausi blynai?
AtsakytiPanaikintiViktorija, laukiu ir aš savųjų, kasdien bujoja vis labiau.. :)
AtsakytiPanaikintiJulija, ačiū!
Rima, lauksim tavųjų pyragų :)
Dalia, nėr čia tiek to darbo, o juo labiau jokios terlionės (aš bent nesiterlioju:). Blynai kitokie, nors kad dėta ryžių nepasakysi, tai aš ir nerizikavau pasakoti.. :)