Arba be jų.
Atradau savąjį, jau ne kart išbandytą ir šeimos įvertintą varškėčių receptą. Vis tai per kieti, tai nesusilipdo, tai dar kas nors ne taip su proporcijomis.
Šitie - minkšti, putlūs, paprastai pagaminami ir tikrai labai skanūs. Gali būti su moliūgais, jei tokių dar turime, bet gali būti ir be jų.
Reikia:
3 pakelių (po 180 g) pusriebės varškės (9%);
2 kiaušinių;
stiklinės (140 g) miltų;
2 šaukštų cukraus;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio cukraus su vanile;
puodelio tarkuoto moliūgo (nebūtina);
puodelio tarkuoto moliūgo (nebūtina);
aliejaus kepimui.
Varškę dubenyje gerai išmaišom su kiaušiniais, miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuotu moliūgu (jei dedame) ir druska. Tešla turi gautis minkšta ir lipni (sunkiai maišoma šaukštu). Į lėkštę įberiam keletą šaukštų miltų. Kabinam po šaukštą tešlos, įleidžiam į lėkštę su miltais, apvoliojam iš visų pusių...
... ir tuomet jau lengvai miltuotomis rankomis suformuojam nedidelius paplotėlius. Paviršių subraižom peiliu (įspaudžiam linijas)...
... ir apkepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros iki rudumo.
Pagal J. Kairienės knygą "Lietuviški patiekalai", 1991 m.
... ir tuomet jau lengvai miltuotomis rankomis suformuojam nedidelius paplotėlius. Paviršių subraižom peiliu (įspaudžiam linijas)...
... ir apkepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros iki rudumo.
Pas mus kaip tik moliūgų sezonas :) Turiu vieną po ranka kaip tik. Reiks išbandyti.
AtsakytiPanaikintiNu tikrai dailus ♥
AtsakytiPanaikintiOho, pasirodo, ne pas mane vieną dar moliūgų liko. Paskutinė nuotrauka labai gardžiai atrodo.
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos. Moliūgai varškėčiams nieko ypatingo nepriduoda, tik tiek, kad juos reikia sunaudoti :)
AtsakytiPanaikintiPuiki mintis :) Kad blynams moliūgus galima panaudoti, sugalvojau, o kad ir varškėčiams, į galvą neatėjo :)
AtsakytiPanaikintiGerai pagalvojus, moliūgus labai daug kur galima panaudoti. Skonio nepagadina, o naudos priduoda :)
AtsakytiPanaikintiKokie grazuoliai varsketukai, butinai ir man reiks issikepti :)))
AtsakytiPanaikintiVakar išbandžiau varškėtukus pagal tavo receptą. Labai skanūs ir minkšti gavosi, namiškiai piktinosi, kad per mažai iškepiau. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiAčiū ir tau, Rennie, džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiGal galit atskleisti to citrininio padažiuko receptuką ? :> Labai jau gundančiai jis atrodo.. :D
AtsakytiPanaikintiAš gaminau pagal šią nuorodą:
AtsakytiPanaikintihttp://garduskasnelis.blogspot.com/2010/03/citrininis-svelnumas.html
Proporcijas pabandymui galima mažinti, o kremas tikrai labai skanus :)
Dėkui, jau nekantrauju išmėginti :))
AtsakytiPanaikintijau išmėginom.kaip skanu buvo...mmm...vos tik perskaičiau, kad jie minkštučiai, iškart susigundžiau, nes man visad išeidavo kieti, net sprangūs. šituos kepsim dažnai.
AtsakytiPanaikintiŽemuoge, džiaugiuos, kad patiko. Ir mes juos kepam dažnai. Su viskuo, ne tik su moliūgais :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal galite pakartoti Citrininio -svelnumo receptuka? Nurodytas puslapis neatsidaro :(. O padazas isties puikiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiTikrai, gardus kąsnelis kažkodėl užsirakino. Tuomet siūlau gaminti pagal šią nuorodą:
AtsakytiPanaikintihttp://duonosirzaidimu.wordpress.com/2011/10/17/citrininis-kremas/
Padažas labai skanus. Sėkmės!