2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

KEPTI VARŠKĖČIAI SU MOLIŪGAIS



Arba be jų.

Atradau savąjį, jau ne kart išbandytą ir šeimos įvertintą varškėčių receptą. Vis tai per kieti, tai nesusilipdo, tai dar kas nors ne taip su proporcijomis.
Šitie - minkšti, putlūs, paprastai pagaminami ir tikrai labai skanūs. Gali būti su moliūgais, jei tokių dar turime, bet gali būti ir be jų.
 

Reikia:
3 pakelių (po 180 g) pusriebės varškės (9%);
2 kiaušinių;
stiklinės (140 g) miltų;
2 šaukštų cukraus;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio cukraus su vanile;
puodelio tarkuoto moliūgo (nebūtina);
aliejaus kepimui.

Varškę dubenyje gerai išmaišom su kiaušiniais, miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuotu moliūgu (jei dedame) ir druska. Tešla turi gautis minkšta ir lipni (sunkiai maišoma šaukštu). Į lėkštę įberiam keletą šaukštų miltų. Kabinam po šaukštą tešlos, įleidžiam į lėkštę su miltais, apvoliojam iš visų pusių...


... ir tuomet jau lengvai miltuotomis rankomis suformuojam nedidelius paplotėlius. Paviršių subraižom peiliu (įspaudžiam linijas)...


... ir apkepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros iki rudumo.

Skaniausi dar šilti, su uogiene, grietine ir cukrumi ar citrininiu padažu... :)


 
Pagal J. Kairienės knygą  "Lietuviški patiekalai", 1991 m.

16 komentarų:

  1. Pas mus kaip tik moliūgų sezonas :) Turiu vieną po ranka kaip tik. Reiks išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho, pasirodo, ne pas mane vieną dar moliūgų liko. Paskutinė nuotrauka labai gardžiai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos. Moliūgai varškėčiams nieko ypatingo nepriduoda, tik tiek, kad juos reikia sunaudoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puiki mintis :) Kad blynams moliūgus galima panaudoti, sugalvojau, o kad ir varškėčiams, į galvą neatėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gerai pagalvojus, moliūgus labai daug kur galima panaudoti. Skonio nepagadina, o naudos priduoda :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokie grazuoliai varsketukai, butinai ir man reiks issikepti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vakar išbandžiau varškėtukus pagal tavo receptą. Labai skanūs ir minkšti gavosi, namiškiai piktinosi, kad per mažai iškepiau. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū ir tau, Rennie, džiaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gal galit atskleisti to citrininio padažiuko receptuką ? :> Labai jau gundančiai jis atrodo.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aš gaminau pagal šią nuorodą:

    http://garduskasnelis.blogspot.com/2010/03/citrininis-svelnumas.html

    Proporcijas pabandymui galima mažinti, o kremas tikrai labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėkui, jau nekantrauju išmėginti :))

    AtsakytiPanaikinti
  12. jau išmėginom.kaip skanu buvo...mmm...vos tik perskaičiau, kad jie minkštučiai, iškart susigundžiau, nes man visad išeidavo kieti, net sprangūs. šituos kepsim dažnai.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Žemuoge, džiaugiuos, kad patiko. Ir mes juos kepam dažnai. Su viskuo, ne tik su moliūgais :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, gal galite pakartoti Citrininio -svelnumo receptuka? Nurodytas puslapis neatsidaro :(. O padazas isties puikiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tikrai, gardus kąsnelis kažkodėl užsirakino. Tuomet siūlau gaminti pagal šią nuorodą:

    http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2011/10/17/citrininis-kremas/

    Padažas labai skanus. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti