2010 m. lapkričio 8 d., pirmadienis

GIRTOS BULVĖS

Arba bulvės, keptos vyne. Šiek tiek gurmaniškas užkandis ar garnyras.


Reikia:
3 - 4 bulvių;
rupios jūros druskos;
maltų pipirų, malto muskato;
šviežios čiobrelio žolės;
šlakelio aliejaus;
stiklinės sauso balto vyno;

Bulves nuskutam ir supjaustome apvaliais griežinėliais kaip įmanoma ploniau. Dailiai išdėliojame kepimo inde, pabarstome jūros druska, maltais pipirais, maltu ar tarkuotu muskato riešutu. Apibarstome čiobreliu ir pašlakstome aliejumi.


Šliukštelim balto vyno ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę. Kepame, kol vynas išgaruos, o bulvytės apskrus. Nebijome, jei pakraščiai ir kai kurių bulvyčių krašteliai labiau paruduos.


Bulvės su vynine rūgštele, puikiai tiktų kaip garnyras prie kitų patiekalų, pvz., mėsos kepsnio ar kaip užkandis, valgant vienas. Galima pabarstyti pelėsiniu, ar kitu mėgstamu sūriu, rukolos lapeliais....

Idėja iš čia.

2 komentarai:

  1. Dėkui, kad vis paskaitai, o jei paskaičius dar ir jautiesi niamiškai..... :)

    AtsakytiPanaikinti