2010 m. lapkričio 22 d., pirmadienis

VIŠČIUKŲ ŠLAUNELĖS VYNO PADAŽE

Labai kvapnios, su daržovėmis...


Reikia:
apie 1 kg mažųjų vištienos blauzdelių;
aitriųjų ir saldžiųjų paprikų miltelių;
druskos;
4 - 5 didesnių česnako skiltelių;
4 svogūnų galvų (arba dešimt mažų galvučių, jei tokių turime);
žiupsnis šviežio rozmarino lapelių;
5 bulvės;
100 ml raudono vyno;
0,5 l pomidorų padažo (geriau natūralaus);
gabalėlis moliūgo (nebūtina);
aliejaus kepimui.

Nuo šlaunelių nunerti odelę, įtrinti jas druska ir pipirais. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš visų pusių apkepinti šlauneles, dar šiek tiek pabarstant paprika. Nuluptus svogūnus ir česnakus supjaustyti stambesniais gabalėliais - skiltelėmis. Bulves supjaustyti ketvirtadaliais, moliūgą - storesnėmis lazdelėmis. Karštame aliejuje apkepti svogūnus ir česnakus, suberti rozmarino lapelius, kiek vėliau - supilti vyną, pomidorų padažą, pagardinti druska ir maišant pakaitinti, kad šiek tiek nugaruotų skystis. Mėsą, moliūgus ir bulves sudėti į karščiui atsparų kepimo indą...


... ir užpilti karštu padažu:


Troškinti 200 laipsnių kaitros orkaitėje uždengtą apie 45 minutes.

Labai skanu su jaunu "Božolė", jei dar tokio randame... :)

Pagal žurnalą "Diana, puodeli, virk! Viskas iš paukštienos", Nr. 4, 1994 m.

4 komentarai:

  1. Miela Aušra,
    Visai neseniai atradau Jūsų blogą ir jau keletą vakarų praleidžiu skaitydama receptus ir pasižymėdama, ką noriu išbandyti. Pirmasis išbandytas receptas ir buvo šios šlaunelės. Sunaudojau nuo Kalėdų likusį vyną :))Paprastas, bet tikrai neprastas patiekalas šaltam ir snieguotam savaitgaliui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už atsiliepimą. Džiaugiuosi, kad patiko :) Smagu, kad skaitot!

      Panaikinti
  2. Nors šis receptas atrodo labai žiemiškas ar rudeninis, bet mūsų šeimoje jis labai dažnai gaminamas. Tai puikus būdas panaudoti vyno likučius :) Šį kartą tokių likučių turėjom nuo Joninių. Dėjau šviežias bulvytes, šviežius mažyčius svogūnėlius, o vietoj moliūgo - jaunas, miniatiūrines morkytes. Apsivalgymas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau taip skaniai aprašėt, kad tikrai apsivalgymas. Tvarkau naminį vyną ir kol košiamas lėtai varva, skaitinėju :) Dabar jau žinau, ką rytoj gaminsiu, šiek tiek pasilikusi naminio uogų vyno :0) Ačiū, kad priminėt :0)

      Panaikinti