Trapūs, riešutiniai, su anyžine gaidele ir juntamu kavos kartumėliu...
Reikia:
100 g sūdytų kepintų ir rupiai susmulkintų žemės riešutų;
75 g sviesto;
1/3 stiklinės aliejaus;
1 kiaušinio;
1 - 2 šaukštelių anyžių sėklų (aš naudoju anyžinės ožragės sėkleles, bet jei nemėgstate, galima iš vis jokių nedėti);
60 g baltojo cukraus;
100 g rudojo cukraus;
250 g miltų;
šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštų tirpios kavos (aš dedu "Jacobs");
žiupsnelio druskos.
Minkštą sviestą ištrinti su baltuoju ir ruduoju cukrumi iki purumo, supilti aliejų, įmušti kiaušinį ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, tirpia kava, anyžių sėklomis...
...riešutais ir druska. Įmaišyti į skystąją tešlą ir gerai išminkyti (galima virtuviniu kombainu).
...riešutais ir druska. Įmaišyti į skystąją tešlą ir gerai išminkyti (galima virtuviniu kombainu).
Iš tešlos rankomis suformuoti dvi panašaus dydžio storas dešras, įvynioti jas į maistinę plėvelę ir sudėti į šaldiklį kelioms valandoms.
Atšaldytas "dešras" išvynioti, aštriu peiliu supjaustyti centimetro storio griežinėliais ir išdėlioti popieriumi išklotoje kepimo skardoje:
Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje, kol dailiai paruduos. Iškeptus sausainius iš kart sudėti į lėkštę, nes pravėsę pasidaro labai trapūs.
Jei kavos kartumas nepatinka, kavos kiekį reikia sumažinti. Du šaukštai yra nemažai ir valgant labai jaučiamas, tačiau, pvz., aš galėčiau dėti dar daugiau ir valgyčiau tuomet tikriausiai viena... :)
Šaltinis iš interneto, deja, pamestas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą