2010 m. gegužės 31 d., pirmadienis

PLIKYTINIAI SU ČEDERIU

Kiekvieną gegužę aplankom Nidą. Kitaip tariant, kasmet važiuojame susitikti su bičiuliais ir stebėti Eurovizijos finalo. Tai peraugo į daugiametę tradiciją - pasivaikščiojimus, žuvies puotą, diskusijas apie konkursą ir panašiai. Šiemet tai sutapo su Nidos festivaliu ir virto gulinėjimu ant pievelės "bardų skverelyje" palei V. Kernagio paminklą klausant koncerto, pietumis vienoj Nidos kavinių ir vokiečių virėjų pagamintų šparagų valgymu (savotiška atrakcija su vokišku "prieskoniu"), didžiojo koncerto fragmentų klausymu, smagiu vakarojimu prieplaukoje. Deja, tradicinei Eurovizijai laiko taip ir neliko...Ir visai negaila... Užtat gaila buvo išvažiuoti nepasigėrėjus atsiveriančiais toliais nuo Parnidžio kopos, nepasigrožėjus marių vandens horizontais, mažais laiveliais, miškų mozaika...Kažkokia atgaiva sielai. Ir taip visada, kad ir kiek kartų ten benuvažiuotum. Ačiū Ryčiui ir Dalytei. Už sukurtas tradicijas ir jų puoselėjimą...:)


Dalinuosi plikytinių receptu. Vėl. Jau kad išmokau, negaliu sustot. Tik šįkart sūrūs, tinkantys kaip mini užkandėlė prie vyno taurės, o gal ir prie alaus. Tiesiog kitokia variacija.

 
Gaminimo būdas ir receptas visiškai toks kaip ir plikytinių rojuje, tik keturi kiaušiniai vietoj trijų, daugiau druskos (puse arbatinio šaukštelio), ir į jau užplikytą tešlą įmaišius kiaušinius, suberta apie 100 g smulkia trintuve sutarkuoto oranžiniojo čederio (cheddar), žiupsnelis maltų aštriųjų (beveik čili) pipirų, šiek tiek smulkintų čiobrelių. Prieš kepant, viršų pabarsčiau sezamo sėklomis. Galima viršų pabarstyt rupios jūros druskos kristaliukais...arba į vidų pripurkšt ko nors pikantiško (pvz., kepenėlių pašteto)...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą