2010 m. gegužės 21 d., penktadienis

SALOTOS "VIS DAR PAVASARIS"

Paprasta ir sveika užkanda ar garnyras su juodųjų serbentų prieskoniu...


Gal dar kas ir nežino, jog juodųjų serbentų jauni lapeliai labai vitaminingi ir kvapnūs. Labai gardi jų arbata, galima pasigaminti užpiltinę. Nemažas vitamino C šaltinis, padeda sergant reumatu, šlapimo pūslės ligomis, peršalus ir t.t. Siūlau paragauti pavasarinių salotų su šiais lapeliais, kol dar jauni ir minkštučiai. Valgant neišvengiamai jaučiamas juodųjų serbentų skonis.

Prireiks:
4 - 5 rūgštynių lapų (jaunesnių);
tiek pat špinatų lapų;
saujelės juodųjų serbentų lapelių;
jaunų, šviesių ir dar labai trapių paprastų salotų saujos;
didesnio pomidoro;
citrinos sulčių ar vyno acto;
druskos, pipirų, šiek tiek medaus;
česnako skiltelės;
aliejaus;
tarkuoto sūrio "Džiugas" .

Rūgštynių, špinatų, serbentų ir salotų lapus pasmulkinti, plonomis riekelėmis supjaustyti pomidorą. Padažui sutrinti česnaką, sumaišyti su druska, pipirais, citrinos sultimis ir gerai ištrinti. Pagal skonį pagardinti medumi ir vėl išmaišyti. Pamažu supilti aliejų ir nuolat maišyti, kol pasidarys vientisa masė (galima išplakti virtuviniu kombainu). Padažą užpilti ant paruoštų salotų, išmaišyti ir užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekti su balta duona arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų :)

2 komentarai:

  1. Apie juojuju serbentu arbata zinau, pati prisirinkau, bet zaliu lapeliu niekada nevalgiusi.Labai idomu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daugiau skonio nei dilgėlių, o tuo labiau kiaulpienių lapuose...:)

    AtsakytiPanaikinti