Trečiadienį man pasisekė. Taip atsitiko, kad iš pačio pačiausio ryto atsidūriau Klaipėdos turguje (senajame) ir "pagavau" keturis dailius ešerius. Labai mėgstu šią žuvį - baltą ir sultingą jos mėsą. Dažniausiai ją išdarinėju ir nuskutu žvynus, nors tai ir labai didelis žygdarbis, jei kalbėsime apie ešerį. Su kaulais ir oda žuvis vis vien pati skaniausia - ar kept, virt ar troškint. Bet šį kartą maniau, kad sutaupysiu laiko išpjaudama tik file. Pasirodo, apsirikau. Pasidžiaugiau, kad nesu žvejo žmona, o tik buvusi žvejo dukra. Nors žuvį labai mėgstu, netingiu ir nesibjauriu ją valyti, bet jei tektų sutvarkyti kelias dešimtis ešerių, tai nežinau.....Na, bet visada paperka noras skaniai pavakiarieniauti...
Taigi, siūlau labai greitai (neskaitant valymo) pagaminamus ir labai gardžius keptus ešerio filiukus su riešutine plutele.
4 ešerių file;
mėgstamų prieskonių žuviai;
100 g migdolų;
2 kiaušinių;
miltų.
Žuvies file pamarinavau prieskoniais žuviai (su džiovintais česnakais, krapais, druska, aštriaisiais čili pipirais).
Po kelių valandų, žuvį pavoliojau miltuose, po to kiaušinio plakinyje, po to nuplikytų ir nuluptų bei smulkiau sumaltų ar sukapotų migdolų trupiniuose. "Suleidau" į labai gerai įkaitintą aliejų keptuvėje ir apkepiau iš abiejų pusių vis pavartydama. Ant dar karštų ir iškeptų gabalėlių uždėjau šiek tiek sviesto. Viskas! Sultinga ir balta ešerio mėsytė viduje ir traški riešutų plutelė išorėje...Skani ir kaip šaltas užkandis. Pasiūlymas: galima pavoliotą žuvį tik šiek tiek apkepti karštame aliejuje, po to sudėti į kepimo indą su trupučiu sviesto ir pašauti pusvalandžiui į karštą orkaitę. Garnyrui - jaunos salotos, pomidorai ir... balto vyno ar alaus taurė. Karališka, nuostabiai šilto, be jokių vėjo gūsių, pavasario vakarienė :)
Ai, kaip skaniai atrodo. Puiki žuvytė, tik aš kaulų labai bijau;)))
AtsakytiPanaikintiTai cia gi eserio file, kauku cia jau tikrai nera.Labai skani zuvyte. mmmmm
AtsakytiPanaikintiTikrai, kaulų čia bijoti nereikia, ne karpis koks...:)
AtsakytiPanaikintiMat kaip:) Man paranoja truputį, nes labai baisiai paspringus buvau kartą, bet dabar žinosiu:D
AtsakytiPanaikinti