2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

RIEŠUTINIS TRUPINIUOTIS SU KIVIAIS IR KRIAUŠĖMIS

Jau taip akyse pažaliavo po lietaus! Kad matytumėt, kaip atsigavo gamta. Jei dar pasitvirtins prognozės ir prie jūros savaitgalį atšils...ryškių spalvų bus dar daugiau. O dabar kviečiu paganyt akis po mano aknstyvųjų laukinių tulpių geltonybę...


... įsivaizduoti, kaip skaniai kvepia spalvingieji hiacintai...



...ir paskanauti ruešutinio "crumble" su kiviais ir kriaušėmis. Panašus į mano anksčiau aprašytą kivi trupiniuotį, tik turtingesnis kvapniais riešutukais ir vaisiais...



Trupiniams:
125 g miltų;
2 kiaušinio trynių;
125 g rudojo cukraus;
100 g lydyto sviesto;
100 migdolų;
100 g karijų (pekano) riešutų;
vanilinio cukraus.

Vaisių sluoksniui:
5 vidutinės kriaušės (vidutinio kietumo);
5 didesni kiviai;
3 v.š. (arba pagal skonį) cukraus;
0,5 a. š. malto imbiero;
1 nubrauktas v. š. kukurūzų krakmolo.

Kivius ir kriaušes nulupti, išvalyti, ko nereikia ir supjaustyti kubeliais (kas mėgsta, gali įpjaustyti šviežio imbiero, su riešutais labai dera). Sukrėsti į puodą, supilti cukrų, imbierą ir užvirinti. Galima šiek tiek įpilti vandens. Pavirinti keletą minučių, įmaišyti krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinti. Palikti poilsiui.
Trupiniams migdolus nuplikyti, nulupti ir šiek tiek susmulkinti (pasitelkiant virtuvinį kombainą). Karijų riešutus taip pat paversti į panašius trupinius:


Į dviejų riešutų mišinį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, lydytą sviestą bei kiaušinių trynius. Rankomis suminkyti į rupius trupinius. Į kepimo indą sukratyti vaisių masę...


 ...ant viršaus užberti trupinių sluoksnį...



...ir pašauti į 190 - 200 laipsnių kaitros orkaitę 30 - 40 minučių arba kol gražiai paruduos.


Vat čia tai ledų labai reikėjo, bet jų nebuvo, ir ką padarysi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą