2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

TORTILIJŲ TRAŠKUČIAI SU MEŠKINIO ČESNAKO PESTO...

... ir ne tik. Man labai patiko meškinio česnako pesto, kurio receptą nužiūrėjau pirmiausia pas Aguonelę, o paskui ir pas Egidiją. Žinot, tikras apsirijimas... Negražiai kalbant, surijau ir noriu dar, ypač, kol dar turguje galima nusipirkti šių lapų, nes jau tuoj žydės, jei dar nežydi. Tik aš gaminau ne su migdolais, o su karijų riešutais, tais, kurie truputį panašūs į graikinius.

 
Pesto reikia:
apie 100 g riešutų (migdolų, pinijų, karijų ar kitų mėgstamų. Labai skanu su pistacijomis, tuomet pesto taps dar žalesnis);
gero pundo meškinio česnako lapų;
apie 50 g tarkuoto Parmezano ar Džiugo;
100 ml aliejaus;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį;
citrinos sulčių pagal skonį.


Riešutus sutrinti elektrinėje trintuvėje kartu su sūriu, pridėti švarių, suplėšytų meškinio česnako lapų ir dar kartą viską gerai ištrinti. Plakant supilti aliejų. Gautą tyrę paskaninti druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Dar viena nužiūrėta blogerių idėja - tortilijų arba lavašo traškučiai. Kažkas nerealaus. Puikiausia užkanda užgriuvus svečiams. Kepiau ir vos spėjau pagauti vieną kitą kadrą, nes vampyriškai ištroškusieji stumdėsi prie lėkštės, niekaip negalėjau išprašyti, kad palauktų. Šį kart kepiau iš tortilijų, nes lyg tyčia negavau pirkti nei vieno lavašo. Būtinai pabandysiu iš lavašų - jie plonesni. Ačiū AJ ir Elžbietai, pas kurias pirmiausia pamačiau idėją.
 Beje, šitas pesto labai skanus ne tik ant makaronų, baltos duonos ar rūkytos lašišos. Aš jį užterliojau ant tortilijų.


Na, o visokiausių kitokiausių idėju minėtiems traškučiams gaminti galima prisigalvot pagal turimų prieskonių, priedų ar fantazijos kiekį. Aš galiu pasidalinti savosiomis - tai majonezas, česnakai, sūris "Džiugas" kmynai; majonezas, česnakai, tas pats sūris ir linų sėklos arba sezamo sėklos; tepamas sūrelis "Mildutė" ir kapoti sūdyti žemės riešutai ar čili pipirai arba marinuoti kaparėliai. Bet juk fantazija ir skonis gali būti neriboti...:)

4 komentarai:

  1. Dar viena isitrauke i meskinio cesnako pesto gerbeju bureli !!! nerealus daiktas ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mus sitie cipsai irgi labai populiarus. As dedu tik suri ir prieskonius. Tirpsta ore........

    AtsakytiPanaikinti
  3. smagu, kad patiko, tas meškinis česnakiukas geras dalykėlis :)
    vakar irgi kepiau tuos lavašinius čipsus, tik jau druskos kad padauginau... įsimylėjusi virėjaaaaaa... irgi lino sėmenų bėriau, parmezano užtarkavau ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikėtų pabandyti rūgštynių pesto, pratęsiant šią temą. Sako, kad labai tinka prie žuvies. Kažin, kaip su ta rūgštele galutinis skonis. Gal kas mėginot?

    AtsakytiPanaikinti