2010 m. birželio 29 d., antradienis

GRŪDĖSIAI


Sausainiai su gausybe įvairiausių gerų dalykų.

100 g džiovintų ananasų;
100 g auksinių razinų;
100 g moliūgo sėklų (lukštentų);
100 g sualėgrąžų branduolių;
50 g baltųjų sezamo sėklų;
2 šaukštai linų sėklų;
50 g rudojo ir 50 g baltojo cukraus;
100 g nuluptų ir maltų migdolų;
100 g kapotų graikinių riešutų;
100 g lydyto sviesto;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai miltų.

Visas sėklas, riešutus, vaisius ir cukrų sumaišyti dubenyje...


...įmaišyti lydytą sviestą, po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Ant sviestiniu popieriumi patiestos skardos dėti šaukštu suformuotus kauburėlius...


...ir kepti 180 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje, kol dailiai paruduos. Šilti sausainėliai yra minkšti, atvėsę - trapūs. Geriau už bet kokius pirktinius florentinus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą