2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

VIŠTIENOS KEPSNELIAI SU VOVERAITĖMIS

Jau kad atšilo, tai atšilo. Jokie vėjai nebeatgaivina, o vakarais taip ramu, jog rodos, paukščių čiulbėjimą kažkas tyčia pagarsino. Valgyti nieko nesinori, vien šaltibarščiai, braškės su pienu ir vėl šaltibarščiai... Vis tik nuėjus į turgų, negaliu atsilaikyti, kai ant prekystalių guli šitiek vasaros gėrybių. Pamačiusi voveraites, negalėjau susilaikyti, nors laabai mažulytės ir visai nepigios. Kaip jas tokias smulkias, vos išlindusias renka...Užtat tokios - pats skanumas! Taigi, mąsčiau, ką čia su jom nuveikus ir radusi šaldytuve mažųjų vištienos file gabalėlių, apsidžiaugiau, kad nepamiršau šviežių bulvelių, taip pat mažiukių ir labai skanių...


Taigi, gavosi labai vasariški pietūs - paniruoti, sultingi ir labai minkšti file gabalėliai su voveraičių padažu ir šviežiomis bulvėmis.

Prireiks:
0,5 kg šviežių voveraičių;
400 g mažųjų (vidinių) vištienos file;
1 nedidelio svogūno;
2 česnako skiltelių;
3 - 4 šaukštų geros grietinės;
4 - 5 šaukštų tarkuoto sūrio "Džiugas" (arba Parmezano);
druskos, pipirų;
krapų ryšulio;
1 kiaušinio;
sojos padažo;
maltų džiūvėsėlių;
aliejaus kepimui.

Vištienos gabalėlius apipilti sojos padažu ir palikti poilsiui. Grybukus nuplauti ir nuvalyti visą prilipusį miško gėrį, kad ir kaip skaniai jis bekvepėtų...


...svogūną ir česnaką nulupti, sukapoti ir pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Ten pat suversti grybukus ir patroškinti, bet ne ilgiau kaip dešimt minučių, antraip grybai taps "guminiai". Padruskinti, papipirnti ir įdėti kelis šaukštus grietinės. Šiek tiek pakaitinti ir suberti tarkuotą sūrį. Dar truputį pakaitinti, kol lengvai sutirštės ir suberti smulkintus krapus.


Marinuotos paukštienos gabalėlius pavolioti plaktame kiaušinyje, tada maltuose džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros. Kepti labai neilgai, po kokias 2 minutes iš visų pusių. Panyre esanti vištiena tampa labai minkšta ir sultinga.
Taip paruoštą vištieną užpilti voveraičų padažu ir patiekti su virtomis bulvėmis. Mėgautis kiekviena vasaros ir vasariškų sknėstų akimirka, užgeriant gurkšneliu vėsaus balto vyno...:)

2 komentarai:

  1. Va cia toks puikus maistas, kad ko gero ir Afrikoj jei pateiktu, vistiek neatsisakyciau :) valgau akimis :DD
    P.S. orai susivienodine visur ;) tau tik juros osimo ir salto vandens pavydziu :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Aguonėle, prie jūros visada gi galima nuvažiuoti... :)

    AtsakytiPanaikinti