2010 m. birželio 28 d., pirmadienis

BRAŠKIŲ DESERTAS

Kai reikia paprastai, greitai ir, be jokios abejonės, gardžiai. Su traškiais trupiniais ir plakta grietinėle.




50 g sviesto (lydyto);
maždaug 100 g kapotų graikinių riešutų;
2 šaukštai avižinių dribsnių;
2 šaukštai rudojo cukraus;
2 šaukštai miltų;
vanilinio cukraus;
200 ml grietinėlės, 1,5 šaukšto cukraus;
500 g braškių.

Trupiniams sviestą sumaišyti su miltais, cukrumi, avižų dribsniais, kapotais riešutais ir trinti rankomis, kol gausime trupinius. Paskleisti ant popieriumi išklotos skardos ir kepti 10 - 15 minučių 180 laipsnių kaitros orkaitėje iki rusvumo (kepant vis pamaišyti). Iškepusius atvėsinti ir sutrinti rankomis, kad būtų birūs.
Grietinėlę išplakti su cukrumi. Nuvalytas uogas supjaustyti puselėmis. Į indelius kloti sluoksniais trupinius, giretinėlę ir braškes:


Nepamirškite papuošti mėtomis (aš, kaip visada, nespėjau: "kam tie lapai? tik duok greičiau!")

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą