2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

BEVEIK KAIP BALANDĖLIAI...

...mėsos maltiniai su ryžiais ir kopūstais. Daugelis vadina tokius tinginių balandėliais, nors tinginiams darbo čia pakankamai. Patiekalas nemėgstantiems virtų kopūsto lapų arba tiesiog balandėlių skonio kotletai.


Reikia:
500 g maltos jautienos;
500 g maltos kiaulienos;
2 kiaušinių;
druskos, pipirų ar prieskonių faršui;
100 - 150 g virtų ryžių;
šaukštas majonezo;
šaukštas manų kruopų;
maždaug ketvirtadalio šviežio kopūsto galvos;
aliejaus;
2 morkų;
1 svogūno;
juodųjų pipirų žirnelių, prieskoninių žolelių (džiovintų), lauro lapų;
natūralaus pomidorų padažo (pas mane Kėdainių, su daržovėmis);
2 - 3 šaukštai grietinės;
0,5 šaukštelio kukurūzų krakmolo.

Faršą pasiruošiau iš vakaro: įmušiau kaiušinius, sudėjau druską, prieskonius, majonezą, manų kruopas, virtus ryžius ir gerai išminkiau. Palikau poilsiui šaldytuve. Kitą dieną sudėjau smulkiai supjaustytą šviežią kopūstą ir išminkiau (dalį kopūsto palikau). Suformavau nedidelius kukulius ir trumpai apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių ant didesnės kaitros.


Sudėjau į puodą ir užpyliau vandeniu, kad vos apsemtų. Įdėjau druskos, džiovintų prieskonių, pipirų, lauro lapų (galima įmesti sultinio kubelį) ir užvirinau. Palikau troškintis ant labai nedidelės kaitros. Keptuvėje pakepinau smulkintą svogūną, kol suminkštėjo, tada subėriau tarkuotas morkas ir supjaustytą likusį kopūstą. Lengvai pakepinau. Supyliau pomidorų padažą ir dar šiek tiek patroškinau. Viską suverčiau į maltinių puodą ir palikau dar maždaug 30 - 45 minutėms, kol maltiniai tapo minkšti ir purūs. Prieš pabaigą krakmolą sumaišiau su grietine ir šlakeliu sultinio iš puodo. Supyliau į puodą ir dar palikau kelioms minutėms. Patiekiau su bulvių koše...:)

2 komentarai:

  1. Išbandžiau. Labai gardi vakarienė, tik teko „patobulinti“ - vietoj majonezo dėti grietinę (neapsižiūrėjau, kad pagal receptą prireiks) ir vietoj pomidorų padažo - pomidorus, tiesiog patys prašėsi :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, Jolanta. Dėkui už atsiliepimą. O improvizuoti ir aš pagal save mėgstu. Dažnai ką nors sukeičiu, pridedu ar neįdedu... :) Aš šiuos maltinius mėgstu labiau nei balandėlius.

    AtsakytiPanaikinti