2010 m. birželio 16 d., trečiadienis

KOKOSINIS RABARBARŲ TRUPINIUOTIS

Vienas skanesnių desertų ir lengviausiai pagaminamų, ypač vasaros metu, kai prasideda sezoniniai vaisiai ar uogos. Maisto tinklaraščiuose jų gausu, bet vis tiek dalinuosi, nes kiekvienas traškis arba trupiniuotis su savu charakteriu. Šis labai panašus ir kitus du, kivi bei riešutinį su kiviais ir kriaušėmis, tik su kokoso riešutais ir rabarbarų rūgštele. Taip, vėl rabarbarai. Kažkaip šiemet jais galutinai "susirgau"...Kokosas priduoda dar didesnio traškesio ir nepakartojamo skonio (nebent visai nepatinka šie riešutai).


Trupiniams:
125 g miltų;
125 g rudojo cukraus;
100 g sviesto;
100 g kokoso drožlių;
vanilinio cukraus.
Įdarui:
nuluptų ir supjaustytų rabarbarų (apie 500 g ar daugiau)
100 g cukraus;
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo.

Trupiniams sviestą išlydyti ir sumaišyti su miltais, cukrumi, kokosais ir vaniliniu cukrumi. Rankomis formuoti trupinius, trinant tarp pirštų.
Rabarbarus pakaitinti puode su cukrumi. Pavirinti keletą minučių (kol ištirps cukrus). Įmaišyti krakmolą. Į kepimo formą berti trupinių sluoksnį, truputį paspausti. Ant viršaus rabarbarų masę ir vėl trupinių sluoksnį (apatinis trupinių sluoksnelis turėtų būti plonesnis nei viršutinis, mažaug 1/3 visų trupinių). Kepti 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol trupiniai įgaus gražią spalvą.


Valgyti su ledais :)

1 komentaras: