2010 m. birželio 8 d., antradienis

LAŠIŠA SU BAZILIKŲ SVIESTU...

... folijoje ant grotelių.


Prireiks:
stambesnių lašišos file su oda gabalų;
prieskonių žuviai ir sojos padažo;
citrinos ar laimo;
stambesnio pomidoro;
keletos nuskustų bulvių;
vienos morkos;
česnakinių laiškų pluošto;
žiupsnio šalavijų lapų (šviežių);
geros saujos šviežio ar šaldyto baziliko ;
100 g minkšto sviesto;
maždaug 50 g graikinių riešutų;
druskos ir pipirų sviestui pagardinti;
folijos.

Žuvį švariai nuplauti, nusausinti. Pabarstyti mėgtamais prieskoniais be druskos (aš barsčiau džiovintu česnaku) ir apšlakstyti sojos padažu. Palikti poilsiui maždaug valandai.


 Sviestui skirtus baziliko lapus atskirti nuo kotelių, suplėšyti ir susmulkinti "blenderiu" kartu su riešutais. Įmaišyti sviestą, prieskonius ir išsukti iki vientisos masės.


Ant patiestos folijos kloti žuvį, apšlakstyti citrinos ar laimo sultimis, įpjauti citrinos riekelę. Uždėti šaukštą bazilikų sviesto, riekelėmis užpjaustyti pomidorų, pabarstyti pjaustytų česnakinių laiškų, šalavijo lapų.


 Ant kito gabalo (mano vyras nevalgo keptų pomidorų, tai teko improvizuoti su kitomis daržovėmis) uždėjus bazilikų sviesto, užpjaustyti morkų ir bulvių, taip pat užbarstyti česnakinių laiškų.

 

Žuvį gerai "supakuoti", kad kepant niekas neišbėgtų.


Kepti ant labai karštų žarijų. Kiek laiko? Sunku atsakyti. Priklausomai nuo to, kiek turime karščio. Todėl, būtina iš anksto pasiruošti daugiau karštų žarijų. Maždaug po 20 minučių reiktų atsargiai pradaryti ir patikrinti. Žuvis iškepa gana greitai, viskas priklauso nuo bulvių ir morkų. Jei vyniosime į du folijos sluoksnius (kartais vienas sluoksnis praplyšta, todėl tenka taip daryti), tuomet kepti teks ilgiau.
Karališkas vasaros kepsnys piknikui ar turint daugiau laisvo laiko...
Atleiskite, bet "gatavos" nuotraukos neturiu. Taip jau susiklostė aplinkybės....:)

4 komentarai:

  1. ir be nuotraukų tikiu, kad buvo skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tikrai, čia didelis gėris ir ne tik su lašiša...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau isivaizduoju, kaip skanu. Mes irgi kepeme juros lydeka (heka)ir dar kalmarus. Jau atsibodo saslykai, norisi kazko lengvesnio. O darzovytes cia ypatingai tinka...Niam

    AtsakytiPanaikinti