2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

OBUOLIŲ - KRIAUŠIŲ PYRAGAS

Saldu - rūgštu. Paįvairinimui...


Reikia:
maždaug 2 - 3 rūgštesnių obuolių;
2 - 3 kriaušių;
100 g sviesto;
2/3 stiklinės cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių ir kriaušių rūgštumo - saldumo);
3 kiaušinių;
indelio (125 g) natūralaus jogurto (pvz., mėtinio "Dobilas");
1 stiklinės miltų;
šaukštelio kepimo miltelių.

Minkštą sviestą gerai ištrinti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius. Supilti jogurtą ir vėl gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir švelniai įmaišyti į tešlą. Obuolius ir kriaušes nulupti, išvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Įmaišyti į tešlą. Viską supilti į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 30 - 40 minučių (patikrinti sausu mediniu pagaliuku). Viršų galima apibarstyti miltiniu cukrumi.

Su pakeitimais pagal knygą "Obuolių pyragai" (2006 m.).

4 komentarai:

  1. Paprastutis naminis pyragas. Labai naminis ir labai jaukus :) Man patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad labai netikslus receptas, reikia rasyti kiekviena veiksma ir labai tiksliai, o cia darai ir galvoji, maisyt ranka ar mikseriu, kokia dydzio bleka imti, o dugna barstyti miltais, ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neįsivaizduoju, kaip tiksliau galima aprašyti kiekvieną veiksmą :0) Nesuprantat, kaip ištrinti sviestą ar įmušti kiaušinius? Maišykit, kaip patinka :) Aš maišau kartais mikseriu, o kartais ranka :), juk neparašyta, kad barstyti miltais, tai ir nebarstykit, o jei jūs barstot miltais formos dugną, tai ir barstykit, gal jūsų forma to reikalauja, o manoji ne.. Formos dydį rinkitės pagal tešlos tūrį, kokią turite. O jei neturėsit tokios, kokią nurodysiu? Ką dar darote, o čia nėra parašyta? :0)
      Receptas iš knygos. Jei per sunkus, rinkitės kitą, jei kas neaišku, klauskite, padėsiu :) Gražių Velykų!

      Panaikinti