2010 m. lapkričio 30 d., antradienis

BIRGICO VAFLIUKAI

Šie nedideli vafliukai atkeliavo iš buvusios Jugoslavijos. Jie labai tinka prie kavos, arbatos ar stikliuko likerio. Taip teigiama U. Gruninger knygoje "Kepiniai", iš kurios ir šis receptas.


Reikia:
240 g miltų;
80 g cukraus;
185 g sviesto;
šaukštelio cukraus su vanile;
šaukštelio romo;
1 didelio ar 2 mažesnių kiaušinių;
plytelės juodojo šokolado;
šlakelio (apie 50 ml) grietinėlės.

Miltus su cukrumi ir mažais gabaliukais supjaustytu sviestu, vanilinį cukrų, romą ir kiaušinį sudėti į dubenį ir gerai išminkyti rankomis ar elektrine maišykle.
Iš tešlos suformuoti mažus rutuliukus (truputį mažesnius nei graikiško riešuto dydžio), po tris dėti į įkaitusią vaflinę ir trumpai pakepti, kol paruduos (aš kepiau širdelių formos vaflinėj, tad į kiekvienos širdelės centrą dėjau po tešlos kamuoliuką ir vienu metu kepiau po penkis ar šešis).
Glazūrai pakšildyti grietinėlę ir į ją sudėti sulaužytą šokoladą. Išmaišyti, kol ištirps ir sutirštės (jei per tiršta, galima dar įpilti grietinėlės). Kiekvieną vafliuką iki pusės merkti į glazūrą ir išdžiovinti.

12 komentarų:

  1. Turiu tą puikią knygą ir šiuos vafliukus esu kepusi kelis kartus - dar tais senais "žaliais" laikais kai apie blogą net nesvajojau. :) Taviškiai atrodo visai kaip knygoje, labai dailūs. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi kaip skanu ir kaip lengva! Bandysiu ir as kada :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Vilma. Tą knygą ir aš, atrodo, kad jau prieš šimtą metų gavau dovanų. Ten daug neblogų skanėstų... :)

    Giedre, tikrai lengva ir neįpareigojančiai, tiek skoniu, tiek pastangomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gundantys, reikes ir man pabandyti....

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jie gaunasi traškūs ar minkšti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mielai prašom, Laurindre :)

    Anonime, nei traškūs, nei minkšti, daugiau trapūs.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš tai va, atsidarau, ir žiū, kokie gražūs, kaip skaniai! Ir mintyse prakeikiu, kad tokios vaflinės tai aš tikrai neturiu... Bet va, pasirodo, kaip čia viskas nesudėtingai ir čirvinių blynų keptuvė paprastoji kaip smagiai panaudojama. Nū gi neišbandyti jau dabar griekas būtų.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip, Insolente, čirvinėj vaflinėj galima ne tik širdeles iškepti :)
    Smagaus kepimo!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš irgi iš pradžių nusiminiau, kad tokios keptuvės nerasta pas mane, bet va toji širdelinė tai pas mamą tikrai yra. Oi kepsiu kepsiu, tik reikia prisiruošti ją parsigabenti :)
    Atrodo nuostabiai skaniai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puiku, Asta, smagaus ir tau kepimo. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  11. nuotraukoj labai grazus atrodo, bet man isejo tokie kieti sausainiai, gal kepimo milteliu reikia, arba 2 kiusiniu, as dejau tik viena :(

    AtsakytiPanaikinti
  12. Taip, gal reikėjo dviejų kiaušinių (nurodžiau taip, kaip knygoj, pati dėjau du). Minkšti jie ir neturėjo gautis, labiau trapūs, bet ir ne per kieti. Kartais taip nutinka, kad vaizdas pranoksta lūkesčius... :) Ačiū už atsiliepimą!

    AtsakytiPanaikinti