2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

ŠPINATŲ SALOTOS

Mano kaktusyne prasideda pats grožis - žiedus skleidžia vieni gražiausiųjų - echinopsiai. Nors ir labai trumpalaikiai, bet nuostabūs, įvairiaspalviai žiedai, prasiskleidžiantys vakare ir jei nėra labai karšta ir saulėta, žydi pusantros paros, bet jei saulėta - tik parą. Be saulės žiedų beveik nemezga. Tupinėju, kaip ta višta, iš visų pusių, atsargiai pakilnodama fotografavimui.





Ir čia dar tik pradžia... :)

"Didžiojoj virtuvės knygoj" nusižiūrėjau paprastas, bet įdomias pavasarines salotas. Kadangi špinatų lapelių jau galima pasiskint, ridikėlių taip pat galima gaut, siūlau išbandyt tokį derinį:


Apie 150 g špinatų (šviežių, žinoma);
pundelio ridikėlių (apie 10 nedidelių galvučių);
1 bananas
Padažui - "Tzatziki", kuriam reikia riebesnio natūralaus jogurto (galima rast turkiško jogurto, specialiai skirto šiam reikalui gaminti), šv. agurko, česnako skiltelės, druskos, maltų juodųjų pipirų, 1 a. š. alyvų (arba rapsų) aliejaus, šlakelis vyno acto (arba citrinos sulčių).

Špinatus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti smulkiais šiaudeliais (aš nepjausčiau). Nuplautus ridikėlius supjaustyti griežinėliais. Nulupti ir griežinėliais supjaustyti bananą. Produktus sumaišyti ir sukrėsti "Tzatziki", kuriam jogurtą sumaišyti su nuluptu ir susmulkintu šv. agurku, sugrūstu česnaku, druska pipirais, aliejumi ir rūgštele. Rekomenduojama patiekti šias salotas su patiekalais iš faršo ar atskirai su laužoma duona. Man patiko :)

4 komentarai:

  1. Oho, koks įdomus derinys! O skoniai "nesipjauna"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai įdomus tas derinys, banano saldumas su tadžiki padažu...nesipjauna, bet labai savotiška:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įsivaizduoju, kad gana neįprasta :) Reikės išmėginti, kai ridikėliai dar kiek paaugs :)

    AtsakytiPanaikinti