2010 m. birželio 28 d., pirmadienis

RIEŠUTUOSE VOLIOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI...

...dvelkiantys cinamonu.


Reiks:
apie 1 kg vištos sparnelių;
1,5 šaukšto šviežio, skysto medaus;
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių ("angliškų");
maždaug 3 šaukštų (arba pagal skonį) sojos padažo;
aliejaus;
2 - 3 skiltelių česnako;
citrinos sulčių;
žiupsnelio malto cinamono ;
gero žiupsnio šviežio cinamoninio baziliko lapelių (ar viršūnėlių);
150 g sūdytų žemės riešutų.

Sparnelius švariai nuplauti. Inde sumaišyti trintą česnaką su medumi, garstyčiomis, sojų padažu ir citrinos sultimis. Visų sudėtinių dalių kiekius reguliuoti pagal skonį. Pamažu pilti aliejaus ir maišyti (galima plakti elektriniu plaktuvu), kol gausim vientisą masę. Įberti cinamono bei sukapotų baziliko lapelių. Mėsą sudėti į storesnį maišelį (ar į du plonesnius), užpilti gautu marinatu, rankomis gerai išmaigyti ir patalpinti šaldytuvan parai. Kiekvieną kartą, kišant nosį į šaldytuvą, pakratyti, kad vienodai pasimarinuotų.


Kitą dieną žemės riešutus smulkiai sukapoti (geriausia elektriniu prietaisu, negražiai vadinamu "blenderiu"). Kiekvieną sparnelį pavolioti riešutuose ir sudėti į aliejumi pašlakstytą kepimo indą:


Supilti likusį marinatą, ir kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol riešutai ir mėsa paruduos, stebint, kad labai nesusviltų (galima nuolat palaistyti susidariusiomis sultimis).


Aš patiekiau su "vakar virtomis" apkepintomis bulvytėmis bei daržovėmis, jums siūlau išsivirti, pavyzdžiui, čia labai tinkančių natūraliųjų, rudujų ryžių  :)
Tiesa, sparneliai pagal šį receptą ne traškūs, bet labai minkšti...

2 komentarai: